The LG G4 smartphone debuted with a f1.8 lens

Magyarországon is bemutatta a várva várt és a szakértők által is nagyra értékelt G4 okostelefonját az LG Electronics, amely a technológia és dizájn szempontjából is számtalan újdonságot felvonultat.

A valódi marhabőr hátlap eleganciája, emberközpontú felhasználói élmény és okostelefonban korábban nem használt technológiai megoldások – ezek vezérelték az LG új csúcskészüléke, a G4 tervezését. A telefon Magyarországon, a vállalat budapesti eseményén is bemutatkozott.

Új zászlóshajónk, az LG G4 jól példázza azt, amit az Innovation for a Better Life szlogenünkkel képviselünk: ez a stílusos, prémium készülék nemcsak kiegyensúlyozott és személyre szabott felhasználói élményt nyújt, de technológiai és dizájnbeli újításaival saját útját járja a csúcskategóriában.

Youngnam Roh, az LG Electronics Magyar Kft. regionális ügyvezető igazgatója

Kényelmes használat, elegáns dizájn

Az újdonság megalkotásakor az LG különös gondot fordított az anyagválasztásra, hogy valóban egyedi megjelenésű okostelefont kínálhasson. Az LG G4 kézzel készített, eredeti marhabőr hátlappal is elérhető, Magyarországon két színben (fekete és barna) lesz kapható. Ez a bőr hátlap tradicionális, növényi alapú cserzési eljárással készül, cserzése és festése is tapasztalt mesteremberek kezének munkája. A bőr hátlap telt színei és meleg tónusai természetes látványt nyújtanak, és a bőr jellegének megfelelően idővel változnak is. A növényi alapú cserzési eljárással elkészített bőr ráadásul környezetbarát és könnyen újrahasznosítható is, hiszen nem használnak hozzá erős vegyszereket.

„A bőr egy olyan gyönyörű, jól alakítható természetes anyag, amely a kezdetektől jelen volt az emberiség tárgykultúrájának számos területén. Bár a 20. század folyamán számos mesterségesen előállított alapanyag sok területen átvette a szerepét, egy valódi bőrből készült tárgy a mai napig a minőséget, az időtállóságot képviseli. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem öltözék kiegészítő szakirányos hallgatói azzal kísérleteznek, hogy ezt az ősi, nemes anyagot miképpen lehet a 21. század tárgykultúrájába adaptálni.” – mondta el Bráda Judit, egyetemi adjunktus, aki tanítványa, Gyetvai Piroska vizsgamunkájával szemléltette a készülék budapesti bemutatóján a bőr egyedi felhasználását.

A csúcskészülék emellett további hátlapopciókkal is elérhető, köztük a letisztult 3D mintás Ceramic White (porcelánfehér), a kézműves-kovácsolt Metallic Gray (fémszürke) és a ragyogó Shiny Gold (fényes arany) hátlapokkal. Az utóbbit minden új G4 tulajdonos megkapja, aki bőr hátlappal vásárol készüléket, így az alkalomhoz illő borítást választhat telefonjához. Az LG G4 a prémium hátlapok és az enyhén ívelt formatervezés révén üdítő változást jelent az iparágban általános, lapos, fémes dizájnhoz képest.

Új dimenzó a mobiltelefonos fényképezésben

Az okostelefonban most először alkalmazott széles, f/1.8-as apertúratartományú lencsének köszönhetően az LG G4 kevésbé ideális fényviszonyok között is gyönyörű felvételeket készít. A készülék másik jelentős újítása, hogy a kamera manuális módban is használható, a fotók pedig JPEG mellett RAW formátumban is elmenthetők. A budapesti bemutatón Pályi Zsófia négyszeres sajtófotó díjas fotóművész mutatta be, hogy mire képes a készülék 16 megapixeles érzékelővel rendelkező hátlapi optikája.

Az új LG G4 mobiltelefon fényképezőgépe közelebb viszi az amatőröket is a profi fotózáshoz. A manuális mód lehetővé teszi, hogy felülbíráljuk a gép automata beállításait és nagyobb szabadsággal valósítsuk meg elképzeléseinket; mindeközben beszélgetőtársunkká is válhat a kamera, ami képes már szép szóra is exponálni. Az előlapi, 8 megapixeles kamera és a Gesture Interval Shot pedig a tökéletes szelfik elkészítését garantálja.

Pályi Zsófia

A négyszeres fotódíjas Pályi Zsófia G4 készülékkel készített fotói

Ragyogó színek

A kijelző-technológia terén tett kvantumugrással az LG G4 az első olyan okostelefon, amely az LG Display 5,5 collos, IPS Quantum Display kijelzőjét használja. A képernyő így 20 százalékkal jobb színhűséget, 25 százalékkal javított fényességet és 50 százalékkal jobb kontrasztot nyújt, mint a hagyományos kijelzők. Ez az első Quad HD kijelző, amely az Advanced In-Cell Touch (AIT) technológiát használja, vagyis az LCD-t és az érintőérzékelőt egyetlen rétegben integrálja, jobb színhűséget és érintés-érzékenységet garantálva. Az új kijelzőt a DCI (Digital Cinema Initiatives) színmegjelenítési sztenderdeknek megfelelően alakították ki, amely így a legjobb hollywoodi stúdiók technológiájával is felveszi a versenyt.

A továbbfejlesztett kijelző ugyanakkor nem megy az akkumulátor üzemidejének rovására. Az LG G4-ben egy nagy teljesítményű, 3000 mAh-s, kivehető akku található, ez a teljesítmény ritkaságszámba megy a mai vezető okostelefonok körében is. A nagy kapacitás, kombinálva a gyors, mégis energiatakarékos, X10 LTE-vel rendelkező Qualcomm® Snapdragon™ 808 processzornak köszönhetően az LG G4 – normál használat mellett – gond nélkül kibírja energiával a nap végéig. Tény, hogy az LG G4 a G3-al összehasonlítva 20 százalékkal tovább képes kitartani azonos akkumulátor töltöttség mellett.

Az LG G4 Magyarországon fémszürke, porcelánfehér és fényes arany változatban, valódi bőr hátlappal pedig fekete, barna és bordó színben kapható május végétől a három nagy szolgáltatónál és a kártyafüggetlen készülékeket kínáló kereskedőknél.

A G4 bemutatkozó videó

LG G4 főbb paraméterek

  • Chipset: Qualcomm Snapdragon™ 808 Processzor X10 LTE-vel
  • Kijelző: 5,5 collos Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538ppi)
  • Memória: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / microSD bemenet
  • Kamera: 16 megapixeles hátsó kamera, F1.8 apertúra / OIS 2.0 / 8 megapixeles elülső kamera, F2.0 apertúra
  • Akku: 3,000mAh (cserélhető)
  • Operációs rendszer: Android 5.1 Lollipop
  • Méret: 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm
  • Súly: 155g
  • Hálózat: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
  • Összekapcsolhatóság: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
  • Színek: fémszürke / porcelánfehér / fényes arany /
  • (Valódi bőr) fekete / barna
  • Egyéb: Manual Mode / Gesture Interval Shot / Quick Shot

Tagged under: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Back to top